Onze visie en werking

De kribbel is een kleinschalig kinderdagverblijf met plaats voor 18 kindjes waar zowel het welzijn van de kindjes als dat van de ouders centraal staat. Omdat we willen dat iedereen zich thuis voelt in De kribbel streven we naar een open dialoog tussen ouders en onszelf.  Zo kunnen we samen werken aan een aangename opvang voor onze kinderen!

Elke dag koken we zelf en dit met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden groenten. Buiten aardappelen staan ook regelmatig couscous, rijst en pasta op het menu. We maken wekelijks vis, gevogelte en vlees klaar maar ook minstens 1 keer per week vegetarisch. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod. We zijn dan ook heel erg bewust bezig met voeding. Dit menu voorzien we in een aangepaste vorm voor de kleinste mondjes.
In de namiddag eten de peuters fruit aangevuld met een boterham of rijstwafel. Koekjes en andere zoetigheden houden we voor speciale gelegenheden zoals een verjaardag, afscheid, Sinterklaas, carnaval, … De baby’s krijgen vers bereide fruitpap.
Bij intoleranties en allergieën voorzien wij zelf een aangepast menu.

We stimuleren het gebruik van herbruikbare luiers en wassen deze luiers ter plaatse. Na een eenmalige aankoop kunnen de luiers zelfs nog minstens 2 keer doorgegeven worden. De kostprijs hiervoor bedraagt ongeveer €120 waarvan de meeste gemeentes een groot deel terugbetalen. Wie toch liever voor wegwerpluiers gaat brengt deze zelf mee. Om het afval te beperken kiezen we ook bewust voor het gebruik van washandjes en niet voor vochtige doekjes.

In onze gezellige tuin vertoeven we vaak,  zowel in de winter als in de zomer. Op ons terras kunnen ze naar hartenlust fietsen en op het gras hebben we een wilgentipi waarin ze heerlijk kunnen ontspannen of zich verstoppen.

Doorheen het jaar werken we rond thema’s en voorzien hierbij creatieve activiteiten. Knutselen, boetseren en koken komt allemaal aan bod. Aan de hand van natuurlijke materialen laten we onze kindjes de wereld ontdekken. Elke ochtend starten we de dag met onze handpop Tokkie de kip. Na de middag hebben we ons vast Tiktak-momentje waar we leuke visuele spelletjes spelen met het Tiktak-huis en de gekende melodietjes.

We organiseren jaarlijks een nieuwjaarsdrink, een picknick en voorzien elk jaar minstens 1 ouderavond waar o.a. dingen besproken worden en leuk beeldmateriaal getoond wordt. Een ideaal moment om bij te praten met andere ouders.